Aerial Circus - osnove gibanja na zračnih tkaninah

Znanje & učenje | Sobota, 30.09.2017 ob 10:00 | MC Ajdovščina

Vabljeni v MC Hiša mladih Ajdovščina na Aerial Circus, delavnico o osnovah gibanja na zračnih tkaninah za otroke in odrasle. V soboto, 30. septembra 2017, med 10. in 16. uro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delavnice za otroke - Little Circus so namenjene otrokom različnih starosti (od 4 do 12), v katerih bomo skozi igro spoznali različne načine gibanja na tleh in v zraku. Na tej poti se bomo spoznali z cirkuškimi pripomočki kot so zračne tkanine in zračne zanke. Obračali se bomo v vse smeri in spoznali različne inverzne položaje telesa, kot so stoje na rokah, kolesa, mostovi in njihove številne varijacije. Cilj delavnic je spoznavanje in osvajanje različnih tehnik na zračnih tkaninah s čimer razvijamo koordinacijo, ravnotežje in zdravo postavo telesa. Naučili se bomo osnov gibanja na zračnih tkaninah in usvojili osnovne ključe in obrate, ki vodijo v bolj komplekse figure, padce in akrobacije. Varno in igrivo bomo potovali v odkrivanje skritih potencijalov lastnega telesa.

Delavnice za mladostnike in odrasle – Aerial movement (od 13 let naprej) so sestavljene iz dveh delov. Prvi del je posvečen različnim vajam za ogrevanje, ki so sestavljene iz vaj za koordinacijo, ravnotežje in gibčnost. Skozi tovrstno ogrevanje se bomo počasi približevali inverznim položajem telesa. V drugem delu se bomo naučili različnih načinov ogrevanja na zračnih tkaninah. Usvojili bomo osnovne tehnike plezanja in spoznali ključe, ki so osnova za izvedbo različnih likov, obratov in padcev. Obračali bomo telo v različne smeri in izstopali iz znanih vzorcev gibanja, kar zelo pozitivno vpliva na razvoj možganov, orientacijo v prostoru in, vsekakor, na razvoj moči in gibčnosti celotnega telesa.

S seboj prinesite udobna oblačila, bombažne pajkice ali trenirko (priporočamo dolge in brez zadrg).

Delavnice vodi Dana Auguštin, diplomirana cirkuška umetnica (Centre National des Arts du Cirque, Francija) in akademska kiparka (ALU Ljubljana), certificirana učiteljica Yoge (Shivananda Yoga) in Aerial Yoge (Aerial Unnata Yoga).

Aerial Circus : www.danaaugustin.com // www.facebook.com/aerialcircus

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

1 - 0 =