Predavanje: Vsega je kriva plastika // Klementina 2018

Znanje & učenje | Torek, 10.04.2018 | MC Ajdovščina

V okviru letošnjega Festivala Klementina vas vabimo tudi na zelo poučno in zanimivo predavanje Vsega je kriva plastika. Vodila ga bo Mojca Bernik. V torek, 10. aprila 2018, ob 19h, v MC Hiša mladih Ajdovščina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Predavanje o tem kako lahko z malimi koraki zmanjšamo uporabo plastike in s tem vplivamo na svoje zdravje ter na okolje. Plastika je postala sovražnik številka ena, vsi opozarjajo kako nevarna je, ne povedo pa nam kako se ji lahko izognemo.

Poznate različne tipe plastike ter kje vse se pojavlja snov BPA? Dokazano BPA v plastiki vpljiva na delovanje naših hormonov ter s tem upad plodnosti, testosterona in števila spermijev pri moških, rak na modih, rak na rodilih in dojkah...

Ali veste kateri so trajnostni predmeti s katerimi nadomestimo uporabo plastike? Kaj lahko kot posamezniki naredimo, da korak po koraku zmanjšamo vnos nevarnih snovi v svoje telo? Rešitev je vračanje 50 let nazaj z znanjem, ki ga imamo sedaj in uporaba naravnih materialov in stekla. Če samo pomislimo koliko časa uporabljamo slamico v pijači in koliko časa se potem razgrajuje?

Ko smo mladi, nam je zdravje postranskega pomena... Ste kdaj pomislili, ko gremo na koncerte, kjer nam pijačo strežejo v plastičnih kozarcih, koliko škode si delamo? Kako bi lahko zmajšali smetenje in se zgledovali po drugih državah, ki to prakso že imajo?

O tem in še več bo govora v torek, 10. aprila 2018 v Hiši Mladih ob 19h.

Prav lepo vabljeni!

 

Klementina - Dnevi ustvarjalnosti v MC Hiša mladih Ajdovščina

 

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

3 + 5 =