Moja Pobuda v MC Hiša mladih

Znanje & učenje | Petek, 13.04.2018 ob 19:00 | MC Ajdovščina

Petek 13. april 2018 bo za mlade v Ajdovščini priložnost, da se posvetujemo o naših pobudah v okviru participativnega proračuna. Dobili smo namreč posebno priložnost, da vsi, ki smo stari med 15 in 30 let ne samo predlagamo svoje pobude, pač pa zanje tudi glasujemo. Tako imamo mladi kar dvojno glasovalno pravico - za pobude mladih in v območju, kjer imamo stalno bivališče tudi pravico do glasovanja za ostale pobude.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če tudi tebi ni vseeno za tvoj kraj pridi na delavnico in skupaj skreirajmo pobude, zaradi katerih bomo mladi v Občini Ajdovščina še bolj kvalitetno živeli.

Vse o participativen proračunu tukaj: https://www.ajdovscina.si/mojapobuda/

Na delavnici bo predstavljeno kakšne pobude je znotraj meril sploh možno oblikovati, na primerih preteklih pobud pa si bomo pogledali, kakšne pobude ustrezajo merilom, kako jih oblikovati in kako zbirati glasove.

Moja pobuda" je projekt uresničevanja participativnega proračuna v Občini Ajdovščina. Posamezni občan ali skupina občanov lahko na posebnem obrazcu predlaga projekt v vrednosti največ 25.000 €. Komisija za vloge in pobude občanov bo pobude preučila in tiste, ki ustrezajo merilom, podala na glasovanje. Izglasovani projekti se bodo uresničili v letih 2019 in 2020. V aprilu po različnih krajevnih skupnostih potekajo delavnice, na katerih je predstavljen participativni proračun, merila za izbor pobud, možno pa je tudi oblikovati osnutke pobud. Vabljeni!

Razpored delavnic najdete tukaj: https://www.ajdovscina.si/mojapobuda/oblikuj_pobudo_na_delavnici/

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

5 + 2 =