Aktualne objave

Projekt: Mladi v skupnosti brez ovir

Prostovoljstvo | Petek, 21.03.2014 | MC Ajdovščina

Občina Ajdovščina se je v letu 2013 vključila v projekt »Mladi v skupnosti brez ovir«, katerega nosilec je Občina Opatija, Mladinski svet Občine Opatija. Poleg Občine Ajdovščina sta partnerja v projektu še Občina Crikvenica – Mladinski svet Občine Crikvencia in Občina Kidričevo iz Slovenije.  Vsi skupaj pa svoje izkušnje delijo na delovnem srečanju v MC Hiša mladih Ajdovščina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V projektu sodelujejo predstavniki mladih, občinskih uprav in občinski svetniki. Prvi modul, ki je potekal v Crikvenici, je nosil naslov »Proračun za mlade«. Namen delavnic je bil mladim posredovati informacije kako nastaja proračun, nabor predlogov in idej kako izdelati in prikazati podatke zajete v proračunu na način, da bi bil za mlade razumljiv in zanimiv. Simuliran je bil tudi  postopek priprave mladinskih projektov, ki bi dobili svoje mesto v proračunu.

V teh dneh v Ajdovščini poteka 2. modul  »Predstavljanje interesov mladih ter priprava kampanje«. V delavnicah bodo mladi predstavili kateri so najbolj pereči problemi v njihovih sredinah ter se naučili kako predstaviti problem in rešitve širši skupnost.

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

9 - 7 =