Vsi dogodki

Začetek septembra vabljeni v Ajdovščino na noro dogajanje

Zabava & prosti čas | Petek, 01.09.2017 ob 12:00 | MC Ajdovščina

Mesto Ajdovščina se že pripravlja na enega največjih dogodkov v letu, ki prinaša s seboj ogromno dozo adrenalina, spektakla, zabave, športa, druženja, glasbe in uživanja v pitju pive najboljših slovenskih mikropivovarjev. V treh dneh bodo obiskovalci v idiličnem okolju ajdovskih Pal doživeli skorajda vse kar Vipavska dolina ponuja zabave in športa željnim. Vabljeni na Kolesarski festival, WOTR in Pivomanijo! Med 1. in 3. septembrom 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolesarski festival, ki bo tokrat potekal tretjič zapored, bo vrhunec doživel v soboto 2. septembra, ko se bodo na dih jemajoči progi, za točke evropskega pokala pomerili najboljši kolesarski štirikrosisti, s svetovnim prvakom, domačinom, Mitjo Ergaverjem, na čelu. Spektakularni boji štirih kolesarjev naenkrat na progi so vedno magnet za gledalce, saj adrenalina, drznosti in poguma ne manjka. Kolesarski festival bo svojem programu vseboval še B4X tekmo najmlajših gorskih kolesarjev, neverjetne akrobacije v zraku najboljših slovenskih »dirt« kolesarjev, na voljo bodo tako imenovani »shutlli«, ki bodo kolesarskim obiskovalcem nudili adrenalinske spuste s pobočja gorovja nad Ajdovščino, na svoj račun pa bodo prišle tudi družine, saj bodo zanje organizirane daljše in krajše kolesarke ture v čudovitem okolju Vipavske doline. Na dogodku pa bo še tekma s poganjalčki za čisto najmlajše, kolesarski sejem, animacija za otroke, sveža glasba in še kup ostalih manjši dogodkov, ki bodo ves vikend preganjali dolgčas obiskovalcem.

Kolesarski spektakli in doživetja pa ne bodo edina zabava prvi septembrski vikend v Ajdovščini. V soboto bo na istem prizorišču potekal že tretji in vsem dobro znani WOTR - Wajdušna obstacle trail run. Prireditev ki bo v Ajdovščino ponovno prinesla velik kup zabave in nasmehov in je zagotovo eden izmed vrhuncev poletnega utripa v Vipavski dolini. Že do sedaj se je na WOTR prijavilo mnogo navdušenih, spretnih in vzdržljivih ljudi in spet bo cela Ajdovščina dihala z njimi ter hkrati zadrževala dih, ko se bodo, v upajmo isti vremenski kulisi kot lani, plazili, plezali, držali ravnotežje, se metali v vodo, tekli – predvsem pa se pri tem vsi skupaj smejali in uživali. WOTR torej ni bitka s časom, ampak s samim seboj. Je preizkus moči, spretnosti in vzdržljivosti, pri čemer bo marsikdaj pomembna pomoč sotekmovalcev. Je aktivno druženje, prijateljstvo in sodelovanje. Je negovanje vrednot, ki jih ob vsakodnevnem hitenju pogosto spregledamo. Pa še zbirali denar za socialno ogrožene družine bodo in tudi letos bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj se zanje pripravlja, tako kot lani, Mini Wotr.

In da bo mera zabave polna in grla ne bodo suha, bo poskrbel še festival Pivomanija, prav tako tretjič in ponovno tik ob Mladinskem centru in hotelu Hiša mladih, torej tam kjer bodo obenem svoje boje bili najpogumnejši kolesarji in vztrajni premagovalci ovir. Pivomanija bo ponovno poskrbela za rekordno število pivovarjev in točenega slovenskega piva na enem mestu v Vipavski dolini. Čeprav dolina ostaja vinska destinacija, se predvsem v Ajdovščini, v kateri ne boste našli veliko vinogradov ali kleti, govori o pivu (in pije!). K temu sta zagotovo pomagali ekipi Pivovarne Pelicon in Reservoir Dogs v zadnjih nekaj letih, nedvomno pa se nič od tega ne bi zgodilo, če pivovarni ne bi varili dobrega piva! Zatorej vsi ljubitelji, radovedneži in žejni, vabljeni na sobotno popoldansko druženje in pokušnjo cveta slovenskega pivovarstva. Številne pivovarne obljubljajo specialne zvarke, v Pivovarni Pelicon pa bodo (kot se za domačine in organizatorje spodobi) zvarili nekaj čisto posebnega.

Torej, prvi septembrski vikend, vse poti vodijo v Ajdovščino.

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

7 - 5 =