Vsi dogodki

Migam z Niko v MC Hiša mladih

Zabava & prosti čas | Torek, 12.09.2017 | MC Ajdovščina

Vabljeni v MC Hiša mladih Ajdovščina, kjer bo redno, ob torkih dopoldan, potekala poporodna vadba za mamice in dojenčke. Vadbo bo vodila Nika Godina. Vabljeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobivam precej vprašanj kako izgleda poporodna vadba (z dojenčki). Res je ena taka lušna vadba in precej enostavno je. Samo malo volje potrebuješ! Prideš v Ajdovščino, Divačo ali Sežano z namenom, da učvrstiš svoje medenično dno in si ne delaš škode na trebuhu (diastaza). Torej vse, ki pričakujete six packe, ne hodit na tole mami vadbo (sploh ker se sixpacki delajo v kuhinji in ne v telovadnici). Ni za vas. Nič se ne skače, ne dela se burpiejev, tudi drastične izgube kilogramov ne obljubljam. Je pa to vadba za vse novopečene mamice, ki bi vseeno rade malo zašvicale, dvignile srčni utrip, začutile zadnjične mišice, pa še stegenjske, malo razbremenile križ, začutile trebušne mišice in stiskale mišice medeničnega dna. Vse to počnemo! In zmoremo!

Delamo počepe, izpadne korake, malo zaplešemo ali pa naredimo kratko aerobično ogrevanje, potem tiste trebušnjake "ki se jih sme delat" kmalu po porodu, malo mižimo in osredotočene na glasbo stiskamo mišice medeničnega dna. Zato, da smo potem zdrave, polne energije in močne, da lahko nosimo svoje otroke, tekamo za njimi in si malo dvignemo samozavest. In pri tem nas naši sončki opazujejo (zgled je prva stvar vzgoje). No, tudi dvigamo jih, malo pustimo ležati, da se zamotijo sami, ali pa naslonjeni na nas delujejo kot utežka. Mali so super. Večinoma so pridni in opazujejo kaj zaeno čudo se dogaja. Malo se igrajo z našimi lasmi ali usti ali pa z igračkami, ki jih prnesemo na vadbo. Poleg igračk pa je nujna še blazina in voda (za mamo)! Če so lačni, si vzamemo pavzo in jih podojimo ali pa jim damo piti. Če so pokakani jih previjemo. Vse je dovoljeno, vse je normalno. Če jočejo včasih malo prej zaključimo vadbo. Če si imamo mamice veliko za povedat včasih začnemo vadit kakšno minutko kasneje. Izmenjamo si en kup nasvetov in delimo svoje izkušnje. Zamujamo, ker ni tako enostavno biti točen, ko imaš otroke, ker se ponavadi pokakajo ali pa umažejo, ko zaklepaš vrata ali pa jih odložiš v lupinico. Ko pa eno uro švicaš in narediš nekaj dobrega zase (in tudi za otroka, ker srečna mama-srečen otrok) imaš energijo za cel dan. Skratka pridi! Če ne drugega se prijavi in pridi probat, lepo nam bo!

PRIJAVE NA: 040 - 381 - 391

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

3 - 7 =