Joga v MC Hiša mladih

Zabava & prosti čas | Ponedeljek, 22.08.2016 ob 18:00 | MC Ajdovščina

Še ena dejavnost, ki je v MC Hiša mladih Ajdovščina zaživela v letu 2014, se nadaljuje tudi v novi sezoni, tečaj Joge, ki ga vodi izkušena Joga vaditeljica Mateja. Ponovno na sporedu v jeseni 2016, vsako sredo, v MC Hiša mladih. Vabljeni. Na voljo le še nekaj prostih mest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joga pozitivno vpliva na splošno zdravje in dobro počutje. Z njeno pomočjo postanemo močnejši in bolj gibljivi. Joga vpliva na naš osebni in duhovni razvoj, skrbi pa tudi za kakovosten spanec in telesu pomaga pri razstrupljanju. Krepi sposobnost koncentracije – zahvaljujoč jogi bomo lahko bolje organizirali svoje misli, se sprostili in poskrbeli za več energije.

Z redno vadbo joge se sprostimo, postanemo bolj pozorni na svoje dihanje in gibanje, izboljšamo koncentracijo in zmanjšamo občutke notranje napetosti in anksioznosti.

Ljudem, ki trpijo za multiplo sklerozo, joga na primer pomaga blažiti kronično utrujenost, v veliko pomoč pa je tudi tistim, ki jih mučijo kronične bolečine. Raziskava je pokazala, da redna vadba joge pozitivno vpliva tudi na  težave z nespečnostjo. Pri ljudeh, ki so vsak dan osem tednov vadili jogo od 30 do 45 minut, se je pokazalo veliko izboljšanje. Ljudje so zmanjšali utrujenost, bolečino in občutke anksioznosti ter postali bolj polni energije in dobili več volje do življenja.

A to še ni vse. Joga pomaga tudi znižati srčni utrip in srčni tlak, povečuje pljučno kapaciteto, izboljša telesno sestavo, sprosti napete mišice in izboljša splošno telesno in duševno dobro počutje.

 joga 16/17

* Vadba je primerna za vsakogar.

* Zaradi omejenega števila mest so potrebne prijave na spletni naslov joga.mateja@gmail.com ali na telefonsko številko 041 795 124 (Mateja).

Joga z Matejo

 

joga

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

7 + 9 =