Galerija Hiša mladih: Rok Černic - Ne.Za.Vedno.

Zabava & prosti čas | Četrtek, 01.03.2018 ob 19:00 | Galerija Hiša mladih

V četrtek, 1. marca 2018, ob 19. uri, smo v Galeriji Hiša mladih v Ajdovščini,odprli razstave del Roka Černica z naslovom Ne.Za.Vedno. Vabljeni k ogledu, razstava bo na voljo do 22. marca 2018.

 

 

 

 

 

 

 

Rok Černic je svojeglav, abstraktno misleč človek, pred 27 leti poimenovan Rok. V življenju se rad srečujemz različnimi oblikami umetnosti; npr. z risanjem grafik tako na papir in druge oprijemljive podlage kot tudi v programu Adobe Illustrator, z izdelovanjem lesenih uporabnih izdelkov itd. Z izumljanjem novih kamnitih instumentov pa združuje dva svoja največja interesa - oblikovanje in glasbo.

Koncept njegovih del je stvar narave vašega naravnanega uma; odvisno je od vas, kaj si želite dojeti. Ne želi, da razmišljate: »Kaj je pa on razmišljal, ko je to risal?«. Grafike so spontana nastajanja iz niča v konkretno celoto ali obratno. Želi doseči ravno to, da je koncept dojemanje samega sebe skozi potezo njegove roke na otipljivo podlago. Od vas pa pričakuje, da pozabite na okolje, v katerem ste se izpopolnjevali, v katerem so vas ukalupljali skozi čas in prostor. Umetnost ni enostranska, zato ne pričakujte od njega, da vas bo skozi likovna dela usmerjal govorno; kar je mislil, to je tudi izrazil na papir. On vidim to tako, vi pa drugače. Na koncu je vse prav ravno tam, kjer na začetku ni nič narobe.

 

GALERIJA HIŠA MLADIH AJDOVŠČINA // 19h  // ČETRTEK, 1. MAREC 2018

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

9 + 1 =