Potopis: Z lesenim kovčkom čez ocean // Klementina 2018

Zabava & prosti čas | Sreda, 04.04.2018 ob 21:00 | MC Ajdovščina

Avtorski projekt, ki ga je Maša Lancner začela razvijati leta 2015 govori o zgodbi dveh žensk z različnimi življenjskimi izkušnjami in iz različnih koncev sveta (Vrtojba – Buenos Aires). Njuna skupna točka je ozemlje, s katerim sta povezani, vsaka na svoj način. Več pa v sredo, 4. aprila 2018, ob 21h, v Baru Hiša mladih Ajdovščina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maša Lancner: "24. maja 2012 sem dobila sporočilo preko socialnega omrežja: «Hola: sabes castellano? Mi mama nació en Vrtojba en 1916, su apellido es Lassic Angela Carla, fallecida en Argentina. Mi abuela apellido Cerne. Otros familiares apellido Faganel. En Vrtojba una amiga cultivaba flores de apellido Usaj Maria. Nos comprenderemos. Saludos Irma Cucat de Argentina".

"Pozdravljeni, govorite špansko? Moja mama se je rodila v Vrtojbi leta 1916, njen priimek je Lasič Angela Carla, pokopana je v Argentini. Priimek moje babice je Černe. Priimek drugih sorodnikov je Faganel. V Vrtojbi je prijateljica Ušaj Marija gojila rože. Pozdrav, Irma Cucat iz Argentine"

Odgovorila sem na sporočilo gospe Irme in tako se je začelo novo virtualno prijateljstvo. Po štirih letih poznanstva sem se odločila, da grem v Argentino in spoznam gospo, s katero si dopisujem.

Moja odločitev je bila, da grem na potovanje z lesenim kovčkom in na »podoben način«, kot so odšli njeni starši, z ladjo preko ocena.

Prav lepo vabljeni!

 

TOREK, 4. APRIL 2018 // 21h // BAR HIŠA MLADIH AJDOVŠČINA

 

Klementina - Dnevi ustvarjalnosti v MC Hiša mladih Ajdovščina

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

6 + 1 =