Predavanje: Prehrana z nizkim vnosom ogljikovih hidratov v športu

Znanje & učenje | Torek, 26.06.2018 ob 19:00 | MKC Hiša mladih Ajdovščina

V torek, 26. junija 2018, ob 19. uri, vas vabimo v MKC Hiša mladih Ajdovščina, na zanimivo predavanje o prehrani z nizkim vnosom ogljikovih hidratov v športu. Predaval bo Severin Lipovšek, mag. kinezioloških znanosti. Vabljeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vse večjo popularnost in razširjenost prehranjevanja z nizkim vnosom ogljikovih hidratov (paleo dieta, LCHF, ketogena dieta) zaznavamo tudi v rekreativnem in vrhunskem športu. Kljub številnim dokazanim pozitivnim učinkom takšne prehrane pa je njena uporaba v športu specifična. Posebnosti velikih telesnih naporov namreč zahtevajo drugačno obravnavo, kot jo narekujejo splošne smernice prehranjevanja. Opaziti je vrsto zmot, neresnic, napačnih razmišljanj, še več pa zgrešene prakse. Posledice tega so najpogosteje porušeno hormonsko stanje, porušena fiziologija telesa, upad energije, izčrpanost, adrenalna izgorelost ipd. Ker smo si ljudje med seboj zelo različni, je za optimalno prehranjevanje potrebno upoštevati tako vse značilnosti posameznikovega telesa kot tudi vsa dosedanja znanja in raziskave, ki so nam na voljo. Na predavanju bodo predstavljene najpomembnejše ugotovitve s tega področja.

O predavatelju: Severin Lipovšek je magister kinezioloških znanosti in poklicno deluje kot kondicijski trener vrhunskih športnikov, terapevtski maser in svetovalec na področju športne in splošne prehrane. Na tem področju je aktiven 15 let, raziskovalno in praktično, sodeloval je tako z olimpijskim prvakom Primožem Kozmusom in najboljšimi športniki na svetu kot tudi z bolniki, obolelimi za rakom, ljudmi s preveliko telesno težo ipd. Je avtor knjige Moč prehrane v športu.

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

5 - 0 =