Pridruži se nam!

Projekt Evropske prostovoljne službe (European Voluntary service - EVS) omogoča mlademu posamezniku, da postane prostovoljec/-ka v drugi državi za obdobje od 2 do 1 leta.

 

 

 

 

 

Pridruži se nam!

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina ti lahko omogoči odhod na EVS prostovoljstvo v tujino.

MKC Hiša mladih je akreditirana pošiljajoča organizacija za EVS - Evropsko prostovoljsko službo, ki je del Erasmus + programa. Namenjen je mladim od 17 do 30 let, ki si želijo pridobiti mednarodne izkušnje. Prostovoljski projekti trajajo od 2 mesecev do enega leta. Prostovoljec si sam izbere državo in organizacijo v kateri želi izvesti projekt, program pa zagotovi brezplačno bivanje, zdravstveno zavarovanje, stroške hrane in prevoza na delo, jezikovni tečaj in žepnino. V mladinskem kulturnem centru pa ti lahko pomagamo pri načrtovanju tvojega EVS-a in te vodimo skozi prijavni proces.

Najprej potrebuješ gostiteljsko organizacijo in projekt, v katerem želiš sodelovati. V bazi akreditiranih organizacij prebrskaš med organizacijami gostiteljicami in poiščeš projekt, ki bi te veselil. Primerno organizacijo preko elektronske pošte povprašaš ali imajo odprto mesto za EVS prostovoljca ter koliko časa traja projekt. Pri tem ti lahko pomagamo v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina, ki bo tudi tvoja organizacija pošiljateljica in bo poskrbela za tvojo mednarodno izkušnjo.

Več o EVS priložnostih lahko poiščeš tudi na:

 


 

 

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

1 - 1 =