Julijana Božič v galeriji Hiša mladih

Zabava & prosti čas | Torek, 10.08.2021 ob 19:30 | MKC Hiša mladih Ajdovščina

Julijana Božič je akademska slikarka, doma iz Ajdovščine. Leta 2008 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pod mentorstvom Emerika Bernarda, Hermana Gvardjančiča ter Boruta Vogelnika. Bila je na študentski izmenjavi na University of Arts and Design Ion Andreascu v Cluj Napoci v Romuniji. Je članica društva DLUSP - Društva likovnih umetnikov Severne Primorske. Ukvarja se s slikarstvom in ilustracijami ter od leta 2007 tudi z restavriranjem poslikav, fresk in štukatur.    

h1

 

 

 

 

Domačinka Julijana Božič se predstavlja z deli iz dveh serij: Iz domačih krajev ter Kartoline z' Vipavske doline.
To so slike / risbe manjšega formata. Prva je v tehniki akvarela, druga pa rjav tuš ter suha barvica. Gre za krajinske motive avtoričinega domačega kraja ter okolice. Pelje nas po njenih poteh in videnjih. V delih se čuti emotivna povezanost avtorice z bivanjskim okoljem rojstnega kraja.


V seriji Iz domačih krajev njeno doživljanje trenutka in ambienta izraža skozi močan kolorit, barvit izbor močnih, včasih kontrastnih barvnih kombinacij ter avtorskih potez. Tehniko akvarela avtorica uporabi kot poseben risarski pristop do tehnike s črtami. Skozi te sledi ujame lastno doživljanje izbranega koščka doline, pripoveduje o lokalnih posebnostih (kot je na primer burja) kmečkih opravilih in značilnostih krajine hkrati pa v risbo vključuje dinamiko. Te so večinoma prazne krajine brez ljudi. Lahko jih doživljamo tudi kot bi odzvanjale praznost sodobnega časa odtujenosti in osame.

Serija Kartoline z' Vipavske doline orisuje posebne razgledniške motive iz Vipavske doline. Te avtorica interpretira z rjavim tušem in suhimi barvicami. Spominjajo na starinske razglednice, imajo pa močno poudarjeno avtorsko noto. So drobne osebne izpovedi danega prostora in časa.  

Vabljeni na otvoritveni dogodek, ki bo tudi glasbeno podkrepljen.  

Torek, 10. avgust, ob 19.30, galerija Hiša mladih Ajdovščina.  

Lepo in domače nam bo. 

Vabljeni!

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

4 + 1 =