KIPARSTVO - Tako in drugače

16.08.2011 - 19.08.2011 / 10:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V MC Hiša mladih si prizadevamo za krepitev in promocijo kiparstva v občini Ajdovščina, kot enega od osrednjih načinov umetniškega izražanja. Sodelujemo s kiparji pri izvajanju novih umetniških projektov in skrbimo za njihovo promocijo.

V ta namen smo pripravili, skupaj z uveljavljenim, mladim in seveda domačim kiparjem, Arijelom Štrukljem, štiridnevno, brezplačno delavnico kiparstva. Delavnica je bila namenjena amaterskim in profesionalnim kiparjem. Udeleženci ustvarjajo v lesu, različnih formatov oz., glede na izkušnje pridobivajo znanje ročne obdelave materiala, kiparskega pristopa in snovanja. 

Poleg kiparske delavnice, pa vas vabimo tudi na ogled kiparsko – slikarske razstava »Bit 2 Beat«, katere otvoritev bo v petek 16. septembra v Vipavskem Križu ter na poseben kiparski projekt »Live on the street«, kjer bo 7 kiparjev, 10 dni ustvarjalo velike lesene skulpture, ki bodo nato ostale kot nekakšna forma viva v neposredni okolici Mladinskega centra in hotela Hiša mladih. Projekt »Live on the street« prične ob koncu meseca septembra 2011.