Smo prosti in smo na voljo!

04.02.2015 - 28.02.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Prostovoljno delo je po definiciji neplačano delovanje v korist drugega ali v korist skupnosti. Vendar je obenem tudi mnogo več kot le to. V Ajdovščini in okolici deluje veliko prostovoljcev, ki opravljajo plemenito in koristno delo, predvsem pa je pomembno, da imajo ob svojem delu zadovoljstvo in korist. To izhaja iz zavesti, da so darovali svoj čas, energijo, znanje in prispevali k boljšemu življenju drugih oseb ali svojega kraja nasploh. Razvijajo se nove vezi, nova prijateljstva, pridobijo se nova znanja in spoznanja. Predvsem v današnjih časih, ko mladi težko dobijo službo, je prostovolstvo še toliko več vredno, saj poleg novih izkušenj in znanj prinaša tudi nova poznanstva in kontakte, ki so že marsikomu pomagali pri iskanju prave zaposlitve.

V MC Hiša mladih smo izjemno ponosni in zadovoljni z vsemi, ki nam vedno, ko je potrebno, priskočijo na pomoč. Verjetno se marsikateri izmed dogodkov ali projektov ne bi zgodil, če ne bi bilo mladih, ki nam prostovoljno priskočijo na pomoč. Še posebej pa smo ponosni na skupino prostovoljcev, ki že več let redno obiskujejo naš program in po svojih močeh pomagajo sovrstnikom pri težavah z učenjem in podobno.

Posebno mesto pri prostovoljnem delu v MC Hiša mladih pa ima EVS - Evropska prostovoljna služba. Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina vabi vse mlade, da se pridružijo Evropski prostovljni službi in si tako pridobijo neprecenljive izkušnje dela in življenja v tuji državi. Ker ima MC Hiša mladih tudi status pošiljajoče organizacije, se lahko kdorkoli obrne na nas in tako postane član EVS službe. Marsikdo se je v zadnjem času spoznal z Violeto Juste Diaz, ki je kot EVS prostovoljka delovala v MC Hiša mladih med avgustom 2011 in julijem 2012. Na podoben način pa lahko tudi vi odidete na delo in življenje v tujino.

Vse, ki vas to zanima prostovoljno delo vabimo, da se oglasite v naših prostorih, kjer vas bomo postregli z vsemi informacijami, ki jih potrebujete za odločitev.

SMO PROSTI IN SMO NA VOLJO!!!

prostovoljci.JPG

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz prostovoljnega dela v MC Hiša mladih.