Teden otroka 2015

05.10.2015 - 10.10.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medobčinsko Društvo prijateljev Mladine Ajdovščina bo v Tednu otroka od 5. do 9. oktobra s programom "Nekaj ti moram povedati" nadaljeval s svojim bogatim naborom aktivnosti.
Pripravljajo delavnice za otroke, otroke s posebnimi potrebami in za starše, pa tudi interaktivne predstave.
Tako bodo s predstavo "Častna medvedova taca" (Stella&Star) nastopili na podružnični OŠ v Lokavcu, Črničah in Budanjah. S predstavo se bodo ustavili tudi v CIRIUS v Vipavi in vrtcu Ob Hublju. Z glasbeno delavnico "Govorica tolkal" se bo Dejan Štemberger predstavil učencem podružnične OŠ Skrilje, Vipavski Križ in OŠ Šturje. Prostovoljka iz Gruzije Guaranda Dzamelashvili bo na podružnični OŠ v Šmarjah predstavila svojo domovino z predstavitveno delavnico "Spoznajmo Gruzijo". Na OŠ Col in Podkraj bo Guranda s kuharsko delavnico poskrbela, da bodo učenci spoznali tudi "Okuse Gruzije". Delavnico "Komu bi zaupal skrivnost" bo na OŠ Otlica vodila Taša Turk. Teden otroka 2015 bo zaokrožil že tradicionalni EX TEMPORE v Piranu pod okriljem MDPM Ajdovščina in Silve Copič.
V program Družinskega centra "Z roko v roki" se je do sedaj aktivno vključilo dvajset prostovoljcev in honorarnih sodelavcev, in prepričani so, da bodo s svojo strokovnostjo še dodatno obogatili ponujene vsebine.
Z oktobrom bo MDPM  ponudil še brezplačno pravno pomoč, ki bo v prostorih Mladinskega centra Hiše mladih v Ajdovščini  (sejna soba) dostopna vsak 1. in 3. četrtek v mesecu med 10:30 - 12:30 ter vsak 2. in 4. četrtek v mesecu med 17:00 - 19:00. Svetovala bo Nevenka Brecelj Popovič, uni.dipl. pravnica.