Delavnice priprave na POROD

18.10.2019 / 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med pripravo na porod se ženska in njen partner znebita nepotrebnih strahov in se opremita z znanjem, ki jima bo med porodom v veliko pomoč. Na dveh srečanjih, se bomo najprej teoretično, nato pa še praktično pripravljali na porodni »maraton«. Srečanja sta močno povezana, zato je priporočljiva udeležba obeh. Par ima na delavnicah možnost izpostaviti svoje strahove, dvome in vprašanja glede obravnavanih tem, vaditi tehnike lajšanja porodne bolečine in izmenjati izkušnje v skupini.

TEME SREČANJA: 

1. Z znanjem do boljšega sodelovanja s Telesom 18-10- 2019 ob 17.00

Če hočemo vedeti, kaj naj med porodom delamo in česa ne, moramo najprej dobro razumeti delovanje ženskega telesa. Ko osvojimo to, potem je veliko lažje podpirati naraven proces poroda. Na srečanju se bomo učili o delovanju hormonov, možganov in centralnega živčnega sistema med porodom. Kaj ženski pomaga, da proces poroda gladko napreduje in kaj vse zaustavlja fiziološki potek poroda. Spoznali bomo glavno mišico v telesu in zakaj je pomembna pri porodu. Srečanje bomo prilagodili, vam udeležencem, vašim vprašanjem, dvomom in zahtevam. Partnerji močno zaželeni, ker vam lahko pri porodu zelo pomagajo in je ključnega pomena, da to znanje osvojijo tudi oni. 

2. Z vajami do hitrejšega in lažjega poroda 25-10-2019 ob 17.00

Na drugem srečanju bomo osvojeno znanje iz prejšnjega srečanja podprli z praktičnimi vajami za porod. Prakticirali bomo porodne položaje in spoznavali pomen vsakega, vadili porodno dihanje, preizkušali masažo, spoznavali pomen treh R-jev in pritiske za lajšanje bolečine. Naučila vas bom dveh vaj, ki jih boste delale že v nosečnosti. Tako se boste lažje povezale s telesom in vašim otrokom v njem, hkrati pa se pripravljale na zahteve poroda. Partnerji močno zaželeni, ker vam lahko pri porodu zelo pomagajo in je ključnega pomena, da to znanje osvojijo tudi oni.

 

Več informacij in prijave na spletnem obrazcu:

http://www.zenskazenski.si/priprave-na-porod.html