UTRINKI POVEZOVANJA SKUPNOSTI V OKVIRU DNEVA ZA SPREMEMBE

09.04.2022

V Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina smo nanizali ZAPESTNICO SODELUJOČE SKUPNOSTI in tako simbolno povezali lokalne organizacije in institucije.

Če vas je v pot v začetku meseca slučajno zanesla mimo grajskega obzidja, vas je na zelenici presenetila pisana zapestnica 22 ročno izdelanih krogel, skozi katere so se predstavili sodelujoči.

Privabiti in organizirati akcijo tako na široko, nam je bilo v mladinskem centru velik izziv. Pri pripravi krogel so sodelovali vsi delujoči v Hiši mladih, katerim se iz srca zahvaljujemo in smo ponosni, da s tovrstnimi akcijami uresničujemo vizijo hiše in njeno poslanstvo, ki je tudi del programskega povezovanja delujočih v hiši.

Z občutkom lepega in spoštovanjem do uresničitve namere in ciljev v akciji, smo poslali krogle na pot, v manjše in večje hiše. S tem zanosom, kot smo ga doživljali v začetnem ustvarjanju akcije v Hiši mladih, smo želeli da ga krogle ponesejo naprej. Prejeli smo točno to kar smo si zamislili in nanizali eno najlepših in največjih zapestnic sodelovanja. Zato velik hvala vsem sodelujočim za zaupanje in kreiranje. Hvala tudi vsem mimoidočim, ki ste si jo v dneh postavitve ogledali in je ostala nepoškodovana.

Akcija se odvija v 3 delih.

  1. Sklenitev zapestnice sodelujoče skupnosti na dan za spremembe;
  2. Dan mladih v mesecu avgustu - Prodaja ročno izdelanih zapestnih sodelujoče skupnosti na bazarju;
  3. Praznični december- V okviru zbranih prispevkov prodanih zapestnic, bomo s sodelujočo skupnostjo okrasili in razsvetlili smreko v Šturskem parku.

Sodelujoči: Občina Ajdovščina, Zavod za šport Ajdovščina, Rod mladi bori, Popoldan na cesti (Karitas), Pilonova galerija, VDC Ajdovščina in VDC Vipava, Šent Ajdovščina, Hiša mladih, Hiša Malorca, Otroški vrtec Ajdovščina, OŠ Dobravlje (enoti Črniče in Skrilje), OŠ Danila Lokarja, OŠ Šturje, OŠ Col, OŠ Otlica, Waldorfska šola, SŠ Veno Pilon, Zavod Beta- Garaža, občani. 

Vabljeni vsi na Dan mladih, ko bomo na bazarju lahko občudovali ročne zapestnice, ki ji že pridno izdelujejo vsi sodelujoči. Vsak jo bo lahko s prostovoljnim prispevkom odnesel domov in tako postal del sodelujoče skupnosti J

SPREMLJAJTE NAS :)

Pripravil: MKC Hiša mladih Ajdovščina