OKTOBER v Hiši mladih

05.10.2023 - 31.10.2023

OKTOBER obljublja veliko zabave za mlade in mlade po duši - vabljeni v našo družbo! 

 

Večer, poln smeha: PREDSTAVA PANDEMENCA, 5. oktober 2023, 19.00

Humorista Boris Devetak in Boris Kobal se vračata na odrske deske s čisto novo predstavo, ki nosi pomenljiv naslov: PANDEMENCA. Sprehod po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti s čisto novimi skeči. Tako se bosta sredi nebes srečala slovenska heroja ter ugotavljala, v kakšnem stanju je slovenski živelj. Vabljeni 5. oktobra, ob 19. uri, v bar Hiša mladih!

Nakup kart je možen na recepciji Mladinskega hotela vse do zasedenosti mest. Cena vstopnice za študente in mlade do 30 let znaša 5 EUR, za ostale 10 EUR.

Predemenca_fotka_za_promocijo.jpg

 

Delavnica za mlade ULIČNA FOTOGRAFIJA, 5. oktober 2023, 17.00

Hiša mladih na terenu vabi vse mlade (12+) na interaktivno delavnico ULIČNA FOTOGRAFIJA, ki jo bo vodil mlad nadobuden fotograf Filip Rupnik. Na delavnici se bomo najprej seznanili s posebnostmi ulične fotografije ter spoznali, kaj pravzaprav je čar te posebne tehnike fotografiranja. Nato se bomo tudi sami preizkusili kot ulični fotografi. V objektive naših pametnih telefonov bomo skušali zajeti estetiko mestnega vsakdana in se pod mentorstvom fotografa učili pravih tehnik fotografiranja.

 

Lepo vabljeni mladi, da se nam pridružite, udeležba je brezplačna. Dobimo se v četrtek, ob 17. uri v Hiši mladih (Pale). S seboj imejte le svoje pametne telefone (napolnjene!).

uli__ne_dogodiv____ine_-_uli__na_fotografija.png

 

 

IZMENJEVALNICA IDEJ, 11. oktober 2023, 15.00

Gre za odprt prostor za izmenjavo idej, pobud in interesov mladih, ki bi želeli v mozaik ajdovske mladinske scene dodati svoj košček. Na izmenjevalnici prisluhnemo mladim, ki dajejo svoje lastne ideje glede dogodkov, delavnic ter ostalih prostočasnih vsebin, ki bi si jih želeli. Prav tako je to odlična priložnost, da se mladi med seboj spoznajo, družijo ter mogoče, nekje nekoč, kreirajo tudi svoj projekt. Na prvi izmenjevalnici, 13. septembra, so mladi povedali, da si želijo urejati tematske parke, barvati stopnice, zasaditi zelenjavne vrtove, posodobiti obstoječo infrastrukturo na športnih površinah … Želijo si delavnic, ki bi jih (na)učile predvsem praktičnih veščin (tuji jeziki, kulinarika, šivanje), večjih dogodkov in zabav, primernih zanje, igrivih in družabnih večerov, plesa ipd. 

Drugo Izmenjevalnico idej organiziramo 11. oktobra 2023, ob 15. uri, v prostorih mladinskega centra, lepo vabljeni!

izmenjevalnica_idej__oktober.png

 

DRUŽABNI ČETRTKI, 17.00

Oktobra bomo pričeli z izvajanjem družabnih četrtkov, ki bodo namenjeni mladini. Tu bomo poskušali uresničevati ideje, ki pridejo k nam v izmenjevalnici idej. Poleg ulične fotografije, 5. oktobra, se bosta v oktobru zvrstila še naslednja dogodka:

12. 10. - ParticipARTorna umetnost pod mentorstvom umetnice Ines B. Mohorič: delavnica, ko bomo skupaj ustvarili veliko povezovalno oziroma participatorno umetnino, s katero bomo okrasili avlo Hiše mladih

19. 10. - Palačinkarija - speci svojo: tu bomo preizkusili svoje kulinarične spretnosti.

Udeležba je brezplačna, mladina dobrodošla!

 

ZAPOSLITVENI BAZAR, 26. 10.

Že tradicionalni dogodek, ki pomembno prispeva k poklicni orientaciji osnovnošolske mladine v lokalnem okolju. Predstavlja stičišče srednjih splošnih in poklicnih šol ter lokalnih podjetij, ki se na interaktiven način predstavijo vsem devetošolcem iz lokalnih osnovnih šol. Učenci pridobijo dragocen vpogled v možnosti in potrebe zaposlovanja v lokalnem in širšem okolju. 

zaposlitveni_bazar_plakat.jpg

MATINEJE – ZABAVE ZA preMLADE, 27. oktober 2023, 18.00

V oktobru bo zaživel nov projekt, ki nastaja na pobudo mlad(oletn)ih deklet, ki so si zaželela sprostitve, plesa in glasbe v družbi sovrstnikov. Izhajajo iz dejstva, da se mladi med sabo premalo družijo in svoj prosti čas velikokrat preživljajo pasivno, pred televizijskimi ekrani ali s telefoni v rokah. Tematske zabave bodo potekale predvidoma tekom celega šolskega leta in so namenjene učencem tretje triade in dijakom prvih letnikov. Potekale bodo v varnem okolju Hiše mladih s predhodnim soglasjem staršev. Dekleta si želijo okrepiti tudi svojo ekipo organizatorjev zabav – več na .

Prva zabava, Halloween party, bo že 27. oktobra 2023, ob 18. uri, v Hiši mladih. Za število korakov, ki bo zadostilo mobilni aplikaciji, bo poskrbel DJ Slejc. Pogoj za udeležbo je predhodno soglasje staršev – prijavnica vas čaka na naši spletni strani (https://tinyurl.com/3ej5xkw8). 

18.00-21.00.png

 

USPOSABLJANJE ZA INŠTRUKTORJE MLADINSKIH DELAVNIC, 23.-29. 10. 2023

V našo družbo vabimo mlade (18-30 let), ki bi želeli pridobiti naziv Inštruktor mladinskih delavnic. V intenzivnem, a pestrem, iger in izzivov polnem usposabljanju za prostovoljce, se bomo naučili različnih socialnih veščin, timskega dela in pedagoških prijemov, ki nam bodo služili kot super predpriprava za izvajanje mladinskih delavnic na šolah (pa tudi za lastno osebn(ostn)o rast). Usposabljanje bo potekalo med 23. in 29. oktobrom 2023, v Ljubljani, v organizaciji Društva za preventivno delo, in je za prostovoljce popolnoma brezplačno. Usposabljanje priporočamo brezposelnim mladim, študentom, absolventom/pavzerjem ali ostalim zainteresiranim, ki bi želeli pridobiti nova znanja. Program usposabljanja je dobro zapisan tudi v očeh bodočih delodajalcev.

Letak_A5_-_Ajdov____ina_2023.png

Več informacij o dogodkih na 041 945 392 ali