NAPOVEDNIK – KAJ BO FEBRUARJA DOGAJALO V HIŠI MLADIH?

01.02.2024 - 29.02.2024

Program za mlade Profi fotografija (pričetek 7. 2.)

Program Profi fotografija pričnemo 7. februarja in bo pod mentorstvom mladega fotografa Nika Velikonje potekal vsako sredo popoldan. Nik bo z mladimi delil svoje znanje, pridobljeno na Višji strokovni šoli za fotografijo v Sežani. Udeleženci bodo v programu pridobili dragocene veščine o osnovnih in zahtevnejših fotografskih tehnikah - portretni, ulični in tihožitni, ter se naučili slikanja s svetlobo, ostrenja, postprodukcije, kompozicije ipd. Program bo zelo praktičen, zato priporočamo, da imajo udeleženci s sabo svoj fotoaparat (ali izposojenega). S programom zaključimo aprila, s postavitvijo javne fotografske razstave v Galeriji Hiše mladih. Pohiti s prijavo na https://forms.gle/2Zfj98PiksduP6cSA, imamo le še nekaj prostih mest. 

FOTOGRAFIJA_NIK_VELIKONJA__Instagram_Post_.png

Pustovanje v Ajdovščini (13. 2.)

Zimo bomo preganjali v torek, 13. februarja, med 16. in 18. uro, na glavnem trgu v Ajdovščini (ali v primeru slabega vremena v športni dvorani na Policah). Letos bodo za smeh in veselje poskrbeli animatorji iz Cirkokroga s svojimi smešnimi nastopi, cirkuškimi vragolijami, z žongliranjem in igrami. Pester program z nami soustvarjajo tudi DJ Samo in MDPM Ajdovščina. Pustne šeme, lepo vabljene!

PUST_2024.png

Otvoritev fotografske razstave: Pogled iz ptičje perspektive (15. 2.)

V četrtek, 15. februarja, ob 18. uri, vabimo na otvoritev razstave v Galerijo Hiše mladih. Tokrat bosta razstavljala navdušenca nad fotografijo, Jan Rustja in Matej Bone, ki sta se podala na potep po okoliških vaseh in jih fotografirala iz ptičje perspektive. Boste uganili, katere vasi so na fotografijah? Pridite in preverite!   

Vipavski_kriz.jpg

Valentinov ples: rumba in bachata (16. 2.)

Naša dvorana se bo ponovno prelevila v plesno! Vabimo vse generacije na Valentinov ples, 16. februarja 2024, ob 20. uri. Tokrat nas bo v svet latinskoameriških plesov popeljala Svetlana Cigoj. Vstop je prost! 

rumba_bachata_ples.png

Zimske počitnice za mlade (19.-23. 2.): V izi

Mladina (14+), vabljena v našo družbo vsak počitniški dan med 10. in 12. uro. Skupaj bomo malo poklepetali, ustvarjali, migali, poslušali muziko, imeli kako luštno delavnico, si skuhali pašto s tuno, si ogledali kak dober film … V izi. Prijave sprejemamo na https://forms.gle/BgsVzSYWdEcTJLjY7. Se vidimo!

po__itnice_za_mlade_2024__1_.jpg

Stand-up komedija: Pozvek, Bohinc in Gorinšek (29. 2.)

Za slovo od februarja pa še stand up! 29. februarja se bodo na našem odru zvrstila kar tri imena slovenskih komikov: Aleksander Pozvek, Rok Bohinc in David Gorinšek. To so imena, ki odzvanjajo v slovenskem medijskem in kulturnem prostoru. To so imena Jeseničana, Kranjčana in Štajerca, ki bodo združili svoje moči in Primorcem postregli z dobršno dozo smeha. Karte so na voljo v predprodaji na recepciji mladinskega hotela (v Palah). 

4528.jpg

Pričetek zbiranja e-naprav za izmenjavo

V našem Mladinski kulturni center Hiša Mladih Ajdovščina bo s februarjem zaživela TOČKA SOUPORABE, kjer si bomo lahko izposojali ali skupaj uporabljali električne in druge naprave, in tako krepili vrednote trajnostnega ravnanja.

Kako? V izposojevalnici so dobrodošle manjše elektronske in električne naprave, ki jih lastniki ne uporabljajo več, a so kljub temu popolnoma funkcionalne in delujoče, in kot take uporabne za naslednjega uporabnika. #karjezanekogasmetjezadrugegazlato

Primeri takih naprav: feni, kodralniki, mobilne naprave, tipkovnice, miške, zvočniki ...

420506692_10223427249366147_205663971629755489_n.jpg

Vir fotografije: Mreža Mama

 

 

Vabljeni v našo družbo! #povabiprjatla