Zaključili smo z matinejami - zabavami za premlade

24.06.2024 - 01.07.2024

V petek, 21. 6., smo šolarjem in dijakom v pozdrav poletju pripravili zabavo School's out, ki jo je kot četrto v tem šolskem letu organizirala ekipca mladih. 

Mladi organizatorji zabav za premlade so se v letošnjem šolskem letu resnično potrudili, da so svojim sovrstnikom ponudili možnost zabave, sprostitve, glasbenega doživetja in druženja. Po vsakem dogodku so skupaj z mentorji iz Hiše mladih šli skozi refleksijo - kaj je bilo ok, kaj morajo spremeniti, kaj nadgraditi. Učili so se vrlin dobrega projektnega managementa - od ideje do realizacije. Skupaj so raziskovali, načrtovali, se usklajevali. V okviru finančnih zmožnosti so načrtovali promocijo, izdelovali grafično podobo dogodkov, delili letake, urejali prizorišča in jih spravljali nazaj v prvotno stanje, skrbeli za prostovoljske prispevke, iskali sponzorje ...

Dogodek je potekal v Hiši mladih, tokrat so se nam kot soorganizatorji pridružili tudi Klub ajdovskih študentov in dijakov in Mladinski svet Ajdovščina.

Idejna zasnova je bila, da damo mladim, še ne uveljavljenim garažnim in šolskim bendom, priložnost, da se predstavijo javnosti s svojo glasbo. Našemu povabilu se je odzvalo kar nekaj mladih bendov, na program smo jih uvrstili pet - Nightwolves, Mačji kwt, EngineTail, Freefall, kot glavna pa so nastopale domače Gartrože. Na odru so se tako zvrstili ritmi starega rocka, metala in progressive rocka, tako tujih kot slovenskih izvajalcev, čast pa smo imeli prisluhniti tudi številnim avtorskim izvedbam. 

Program je dopolnila bitka bendov z glasovanjem v organizaciji MSA, s katero smo želeli določiti zmagovalni bend, ki bo otvoril dobrodelni koncert Škou Šou oktobra 2024. S tesnim izidom je zmagal mlad nadobuden bend Mačji kwt, katerih člani so (bili) učenci OŠ Šturje. Čestitke zmagovalcem! 

IMG_0210.JPG

Mladi organizatorji so se v mesecih dela izkazali za super ekipo, s katerimi je lepo delati. Verjamejo, da mladostniki tovrstna druženja potrebujejo, saj so telefoni prepogost (če ne celo edini) vir preživljanja prostega časa mladih. To pa nosi dolgoročne posledice na njihovem duševnem zdravju. 

Mladi organizatorji si želijo, da bi v prihodnje mladi, predvsem pa njihovi starši in širša skupnost, prepoznali vrednost in pomembnost teh zabav, in jih podprli s še večjo udeležbo ali kako drugače (sponzoriranje, donatorstvo). So zgolj nedolžna druženja mladostnikov, ki se ob brezalkoholni pijači, party prigrizkih in dobri glasbi družijo, plešejo, smejejo. Po tovrstnih zabavah glava ne boli in oči niso zaspane, saj se zaključijo relativno zgodaj, in so tako primerne tudi za učence višjih razredov. 

Fotogalerijo zadnje zabave za premlade v šolskem letu 2023/24 sta ustvarila Nejc Premrn in Timotej Samec. Dostopna je na povezavi https://photos.app.goo.gl/YDwGLp41wfxRr1hu8

Iskrena zahvala tudi sponzorjem Incom Leone d.o.o. in Stem d.o.o., ki so nam s svojo donacijo in podporo omogočili zabavo. 

 

Načrti za prihodnje leto se že kujejo, vabljeni v našo družbo!