Uspešna otvoritev fotografske razstave - tokrat na stenah Galerije Hiše mladih okoliške vasi iz ptičje perspektive

02.03.2024 - 13.03.2024

Sinoči se je v Galeriji Hiše mladih odprla nova razstava, ki objema lepote Vipavske doline in prikazuje nekaj okoliških vasi iz ptičje perspektive. Ustvarjalca fotografij sta Jan Rustja in Matej Bone. 

Včerajšnji dogodek je bil posvečen umetnosti fotografije. Tale ima namreč izjemno moč, da zajame in ohrani trenutek za vedno. Skozi objektiv se nam odpre čaroben svet, poln lepote, čustev in resničnosti. In če ga uspemo zajeti, ujeti za vedno, potem lahko ta čaroben svet delimo tudi z ostalimi.

Razstava je plod skupnega dela Jana in Mateja, dveh velikih ljubiteljev fotografije in sodobne tehnologije. Fotografa sta se prijazno odzvala na pobudo Hiše mladih, da v februarju pripravita razstavo, ki bi bila nekaj novega in drugačnega. S svojim tehničnim znanjem ter z umetniškim čutom sta se podala v zrak – ne z letalom, temveč z dronom, - in v fotografijo zajela čar naše domače Vipavske doline.

Razstavljenih fotografij je 18 – vsaka prikazuje svojo zgodbo, svojo vas ali jedro vasi, skupaj pa nas spodbujajo k razmišljanju in odkrivanju lepote domačih krajev. Verjetno boste opazili, da so podpisi fotografij skriti – avtorja sta namreč želela v razstavo ponesti element skrivnostnosti in tako odpirata priložnost za dialog z vami, dragi obiskovalci. 


Galerija je odprta vsak delovnik med 8. in 20. uro ter med vikendi med 8. in 13. uro.

Želimo vam prijeten ogled! 

 

Fotografinja: Aljana Vidmar